În cei 21 de ani de avocatură, Mihaela Vintilă a cunoscut numeroși manageri de top și antreprenori, pe care i-a asistat în cadrul unor tranzacții gigant sau i-a ajutat să rezolve tot felul de spețe complexe. A văzut astfel cum gândesc, cum își conduc oamenii și businessurile, cât de buni negociatori sunt, dar și cum reacționează în situații limită, când deciziile trebuie luate pe loc. A luat la rândul ei hotărâri care nu s-au dovedit inspirate, dar a și reușit să obțină rezultate de excepție. Toate interacțiunile cu oameni valoroși, toate provocările la care trebuie un răspuns, micile erori și mai ales marile succese sunt cât se poate de normale în lumea afacerilor și poartă un nume: experiență. Acesta, împreună cu bogata expertiză de avocat de business, este doar o parte din valoarea adăugată pe care Mihaela Vintilă o aduce echipei AdWise.

Pregătirea temeinică, secretul reușitei 
Absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității București, a știut încă de la început care sunt ariile de practică unde va face performanță, așa că a urmat studii postuniversitare de drept privat și dreptul afacerilor. Primii pași în carieră i-a făcut alături de avocatul Ion Igret în cadrul societății de avocatură Igret și Oancea. În anul 2004 și-a început și aventura antreprenorială în momentul în care și-a înființat propriul cabinet de avocatură. În acel moment avea doar doi clienți, iar biroul și l-a amenajat într-o garsonieră închiriată pe Bulevardul Unirii. După alți doi ani, a urmat ceea ce se va dovedi cea mai importantă decizie din carieră: să pună bazele societății de avocatură Istocescu & Vintilă. Totul s-a datorat unei întâmplări fericite, fiind rezultatul nepreconizat al unei tranzacții imobiliare. Ea reprezenta vânzătorul, o cunoscută casă de vinuri spumante, iar Tiberius Istocescu era avocatul potențialilor cumpărători. După șase luni în care și-au dovedit calitățile profesionale în cadrul acestui proiect, au decis să devină asociați. În timp, Istocescu & Vintilă a devenit una dintre cele mai importante case de avocatură din România, cu o echipă mare și puternică capabilă să facă față oricărei provocări din sfera dreptului. O schimbare majoră de strategie a venit în 2015, când au avut de suferit ca urmare a intrării în insolvență a unui grup mare de firme de construcții de infrastructura pe care îl reprezentau. Atunci, Mihaela Vintilă și Tiberius Istocescu s-au decis să nu mai urmeze modelul de business clasic, așa că au renunțat la o mare parte din clienții din portofoliu și la formula de lucru cu avocați colaboratori. „După ani în care Tiberius îmi spunea viziunea lui despre cum va arata viitorul în avocatură, am decis să începem un nou drum, etapizat, de la avocatura clasică la Legal Tech”, explică Mihaela Vintilă. 

Valorile comune, baza marilor reușite 
Cei doi sunt deschizători de drumuri și cu proiectul AdWise. Acesta a apărut surprinzător, ca urmare a celei mai mari reușite pe plan personal: participarea în calitate de coordonator al echipei de avocați Istocescu&Vintilă în tranzacția anului 2019 în turism, respectiv transferul businessului de travel al grupului Eurolines către compania Travel Brands și, ulterior, cesionarea acestei companii către Der Touristik. „Rămâne cea mai mare reușită și pentru că în această tranzacție am cunoscut trei dintre cei mai importanți parteneri cu care am fondat Cluster-ul AdWise, Dragoș Anastasiu, Dan Berciu și Roxana Stan”, spune Mihaela Vintilă. Avocatura, ca profesie, are o importantă componentă antreprenorială, pe care ea a descoperit-o din timp. „Înțeleg antreprenorii, am trăit prin propriile simțuri experiențele lor, din «papuci» de antreprenor. Nu întâmplător am spus papuci și nu pantofi sau botine. Ca antreprenor, simți toate pietrele și asperitățile prin care treci, nu ai amortizor în drumul tău. Înțeleg din această perspectivă cât de greu se clădește, se menține și se dezvoltă un business, cât de mare impact are pierderea unui client sau o criză financiară, ce greutăți și provocări întâmpini când ai ajuns în altă ligă sau vrei să intri în ea. AdWise reprezintă pentru mine și Tiberius visul «integrării» profesioniștilor într-un demers comun și va reprezenta pentru antreprenori soluția unui adevărat HUB de business în sprijinul lor din «papuci» ca ai lor”, explică Mihaela Vintilă.

Am început cu Tiberius firma de avocatură în 2006 și am învățat unul de la altul, din greșeli și julituri. Foarte mult am învățat fiecare dintre noi de la clienții noștri, de la marile firme de avocatură cu care ne-am intersectat în tranzacții. Clienții ne-au dat șansa cu proiectele lor să învățam specificul multor industrii, firmele mari de avocatură cu care ne-am intersectat ne-au ridicat nivelul așteptărilor profesionale de la noi și ne-au impulsionat să învățam încontinuu.” (Mihaela Vintilă, fondator AdWise)