Blog

/ Reguli de finanțare pentru un cash flow stabil, indiferent de vremuri

24 March 2022|

Cât de lichidă trebuie să fie o companie ca să fie pregătită pentru un șoc economic? Te împrumuți când ești pe creștere, pentru zile negre sau invers? Ce variantă de finanțare alegi sau te alege pe tine, în funcție de cum ți-ai construit businessul? Ce înseamnă o afacere transparentă și cum îți influențează reputația și atractivitatea în fața investitorilor, a finanțatorilor? 

/ Impact hub susține companiile românești prin spații de lucru, acces la finanțare și educație antreprenorială

24 March 2022|

Încă de la lansare în 2012, când Impact Hub Bucharest a introdus un concept pionier al spațiilor colaborative de lucru pentru antreprenori și freelanceri, inițiativa a fost un business 100% local care a adus în același loc fizic oameni creativi care au format o comunitate unică.

/ Claudiu Năsui: statul nu trebuie să-i împiedice pe antreprenori să facă performanță

24 March 2022|

Relația dintre stat și privat a fost mereu una complicată și inegală în România. Construcția unei colaborări reale este încă un proces incomplet care se conturează lent. Perioada de pandemie a scos la iveală multe incapacități ale statului în abordare, în implicare și poziționare față de mediul antreprenorial autohton.

/ Roxana Stan, un expert în resursa umană care pune accent pe comunicare

24 March 2022|

Roxana Stan a terminat Facultatea de Jurnalism, iar drumul a adus-o la Eurolines, afacerea antreprenorială care a schimbat piața românească a turismului și a serviciilor de transport. Era anul 2006, iar grupul se găsea în vârful unei perioade de expansiune, în care s-au făcut achiziții majore și s-au deschis noi direcții de business.

/ Ionuț Grigorescu, un antreprenor cu background solid în tehnologie și marketing

24 March 2022|

Pasionat de tehnologie și cu ADN de antreprenor, Ionuț Grigorescu și-a construit o carieră frumoasă în cadrul unui gigant mondial și a lansat câteva businessuri cu mare potențial.

/ Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți dezvolți propria aplicație ?

24 March 2022|

Dezvoltarea de software sau de aplicații mobile nu este la îndemâna oricui. Ideal este să ai ceva cunoștințe de programare, pentru a putea lua decizii informate, dar nici ele nu garantează succesul. Oricât de mult ai învăța, tot mai ai lucruri care te vor surprinde.

/ Ce sa faci în momente de criză de lichidități

24 March 2022|

Pandemia a reconfigurat întreg mediul de business. Cererea de bunuri și servicii s-a redus, unele piețe s-au contractat, iar parteneri de afaceri stabili nu și-au mai putut onora contractele. Astfel, companii care urmau un plan de afaceri bine pus la punct s-au văzut în situația de a-și schimba strategia sau chiar de a identifica soluții de supraviețuire.

/ Dan Berciu, profesionistul care eficientizează resursele unei companii: Am învățat să caut oportunități într-o mare de probleme

24 March 2022|

Există o sumedenie de oportunități într-o mare de probleme, iar un antreprenor învață să le vadă. Mare parte din antreprenorii de azi au crescut profesional, la început, ca angajați, în echipe de oameni talentați de la care au învățat primele reguli de business

/ De ce proiectele pot eșua deși ai investit în training de project management?

24 March 2022|

Ai investit într-un project manager sau într-un training de specialitate pentru membrii echipei tale și nu se văd rezultate? Ai avut așteptări mari, erai sigur că totul va funcționa mai bine, dar realitatea arată că te-ai înșelat și nu știi ce nu a funcționat?

/ George Leca și lecțiile businessului învățate cu cei mai buni profesori

20 March 2022|

George Leca a urmat Facultatea de fizică, iar aceasta i-a deschis apetitul pentru matematică, statistică și teoria întregului. Atunci, în anii studenției, avea toate atuurile să facă o frumoasă carieră în domeniul cercetării. Pasiunea sa însă l-a condus pe un alt drum fascinant, cu la fel de multe necunoscute: lumea businessului.

/ Ce faci dacă ai primit o ofertă bună de vanzare a afacerii tale

20 March 2022|

Ai primit o ofertă bună de vânzare a afacerii tale și te gândești că ar fi un moment bun pentru exit? Ești pregătit să o lași pe mâna altcuiva și nerăbdător să monetizezi munca ta de până acum? Vrei să te bucuri de dese momente de relaxare sau, din contră, asta reprezintă șansa de a te lansa într-un nou proiect pe care îl visai demult?

Go to Top